1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Welcome to
. Please
sign in
or
register
.
Ana Sayfa
Forum
Radyo
Siirler
Etiketler
Sign in
Kayıt Ol
ﷲ ASK-I-iLAHi ﷲ
Islami Konular ve Kaynaklar
Dualar ve Zikirler
Ya Hayyu Ya Kayyum Duası
Yazdır
Gönderen
Konu: Ya Hayyu Ya Kayyum Duası (Okunma sayısı 50 defa)
Konuyu Okumus Olanlar
«
|
»
[
1
]
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
♫ 𝕄𝔼𝕃𝕆𝔻𝕚 ♫
Ileti Sayisi: 18838
Konu Sayisi 2169
Alinan Begeni 1959
Memleket: Yozgat
Ya Hayyu Ya Kayyum Duası
OP:
24 Haz 2024 12:43:02
Ya Hayyu Ya Kayyum Duası
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
“Ya Hayyu Ya Kayyum” zikrinin fazileti nedir?
Hz. Ali -kerremallahu veche- anlatıyor:
“Bedir Harbi başlayınca bir müddet savaştım. Sonra Resûlullah ne yapıyor diye bakmak için hızla yanına vardım. Bir de baktım ki, Allah Resûlü secdeye kapanmış, durmadan:
يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ، يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ
«Yâ Hayyu yâ Kayyûm, Yâ Hayyu yâ Kayyûm: Ey Hayy ve Kayyûm olan Allah’ım, Ey Hayy ve Kayyûm olan Allah’ım!» diye niyâzda bulunuyor, bundan başka bir şey söylemiyorlardı.
Oradan ayrıldım, biraz daha savaştım ve tekrar geldim. Yine secde hâlinde aynı şekilde Allah’a yalvarıyorlardı. Savaşa tekrar döndüm. Bir müddet sonra tekrar geldiğimde Allah Resûlü aynı şekilde duâ ediyorlardı. Nihâyet Allah Teâlâ ona yardım ve fetih kapılarını açtı.”[1]
“Ya Hayyu ya Kayyum! Bi rahmetike esteğîsu.”
“Ey daima hayatta olan Hayy, bütün varlıkları ayakta tutan Kayyum! Rahmetinin hakkı için senden yardım istiyorum.”[2]
Dipnotlar:
[1] Heysemî, X, 147; İbn-i Sa‘d, II, 26; I, 223; Beyhakî, Delâil, III, 49; İbn-i Kesîr, Bidâye, III, 275-276.
[2] Tirmizî, Daavat, 91
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Bu Sayfayi Paylas
«
|
»
[
1
]
Yazdır
Etiketler:
ﷲ ASK-I-iLAHi ﷲ
Islami Konular ve Kaynaklar