Gönderen Konu: Facebook ta AVATariA Tehlikesi  (Okunma sayısı 458 defa)Konuyu Okumus Olanlar

[EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU]

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NAKO

• Kişisel İleti Gönder (Çevrimdışı)
  • *
  • Ileti Sayisi: 1076
  • Konu Sayisi 278
  • Alinan Begeni 61
  • Bay
  • Memleket: Türkiye
Facebook ta AVATariA Tehlikesi
Facebook AVATariA tehlikesi
 GAZETEDEN aliNTgdiR DIKKATE aliN LTF
9 yaginda bir yegenim var. genelde gün içinde minimum 1 saat internete girme hakki vermis ebeveynleri. o da her çocuk gibi, facebook'ta arkadaglariyla sohbet ediyor. (zira nedenini bilmedigim, anlamadigim ve asla anlayamayacasim bir biçimde hemen hemen her çocusun bir facebook adresi mevcut.)

dün internetteyken yanina oturup neler yaptisina bakmak istedim. benim yarim aklimda bir çocuk facebookta en fazla bebek giydirip, araba yasis falan oynar çünkü. ekranda "avataria" diye bir oyun açik, bir sürü avatar oradan oraya yürüyerek "sew olmak isteyen", "benim evde parti var hadi Askim gel" yaza yaza dolagiyor. önce onlari oyun içerisinde basimsiz hareket eden "bot" hesaplar sandim. sonra biraz daha yakindan bakinca, kigilerin birbiri ile gayet anlamli bir biçimde iletigim kurdusunu farkettim. hem de ne iletigim!

yegenime bana oyunu anlatmasini, begenirsem oynayabilecegimi ve ona ihtiyaci olan can, hamle ya da malzeme vs yardimi yapabilecegimi söyledim. bizim kafa kalmis tabii "çiftlik - candycrash" oyunlarinda. "burda" dedi, güzel giyiniyorsun. görevler var onlari yapiyorsun, sonra klube gidip kendine bir sevgili buluyorsun." tam o sirada yanina bir avatar gelip, onunla evlenmek istedigini söyledi. allahim bizimki bir panik, bir mutlu! dedim "taniyor musun" "hayir, dedi. tanisacagiz."

söyle arkama yaslanip yegenimin yüzüne baktim. o heyecanla klavyeye abanmis yazmakla mesguldü. 9 yaginda lan daha! 9!

neyse vesselam, kasidaki sahIs, yegenime sorular soruyor. nerde okuyosun, kaç yagindasin vs. bizimki de cevap veriyor. bizimki yaziyor "9 Yagndym" kasidan cevap geliyor: "demek 9 yagindasin. ben de 11 yagindayim"

bi dakka dedim, bu kigi 11 yagindaysa, ben henüz dogmadim!

hemen pc bagindan kaldirdim yegenimi. kendi facebook hesabimi açtim, oyunu buldum ve oynamaya bagladim. benim avatari gayet hanim hanim giyimli, gözlüklü bir tip yaptim. yegenim atildi hemen: "ah ya! çok çirkin bir kiz oldu bu. kimse bakmayacak sana!"

neyse efenim, oyun içinde bir kaç çer çöp toplayip baglangiç görevlerini bitirince, hemen parka gidip bir "arkadag" edinme görevi geldi. parka gittik. daha gireli iki dakika olmadi ki, biri yanima geldi. "slm" yazdi. "slm" dedim. "arkadag olalim" dedi. "olur" dedim. istek gönderdi kabul ettim. "hadi bana gel" dedi. o gitti, ben yegenimin yardimiyla onu takip etmeyi ögrendim. evi olarak dekore ettigi bir odaya girdik. (yegenimi kibarca yanimdan uzaklastirdim. zira giDisati pek begenmedim.) "kaç yagindasin" dedi. "" 9 dedim. "tamam, ben de 11, hadi oynayalim." dedi. "ne oynayacagiz ben daha yeniyim. bilmiyorum oynamayi" dedim. "tamam ben sana ögretecegim." dedi. ekranin üst kösesinde "*** seni öpmek istiyor" diye bir pencere açildi. kabul ettim.
bundan sonraki diyaloglari aynen yaziyorum:

*** - hadi üstümüzü çikaralim.

ben - neden

*** -böyle oynayalim

ben - ama ben bilmiyorum.

***-tamam. okuyor musun

ben-evet

***-nerde

ben -(salladim bi okul adi)

***-tamam ben de okuyorum. daha önce hiç külodunu çikarmadin mi

ben-anlamadim

***-külodun ne oldusunu biliyorsun di mi

ben-evet

***-tamam. simdi onun içinde bisey var ya. o nasil görünüyor

ben-anlamadim.bilmiyorum

***- tamam. evde yalniz mIsin

ben-hayir annem var

***-tamam yaninda mi

ben-hayir

***-tamam.gelirse haberver

ben-tmm

***- bundan sonra burda sadece beni bul tamammi bAskasini kabul etme

ben-tamam

***-ben sana gold vericem.gelinlik alicam. puan da kazanirsin. seviye atlarsin

ben- tamam

***-facebook hesabin var mi

ben-annemin var

***-tamam telefonun var mi

ben-yok annem dogum günümde alcak

***-tamam ne zaman dogum günün

ben- temmuzdaa

*** tamam eger annen almazsa ben sana alirim

ben-telfon mu

***-evet ama burda sadece benimle konus bir de bana sana gönderebilecegim bi adres lazim

ben- tamam

***-tamam sex oynayalim mi

ben- nasil oynucaz

***- sen simdi külodunu çikar onun içindeki .........

gerisini yazmayacasim çünkü baya baya bildigin detayli oldukça açik ve anlaislir bi biçimde yazdi adam! 9 yaginda oldUGUMu söyledigim halde. 9 yaginda bir çocuk için bile basit kaçacak bir dille yazdigim halde. baya baya detayli ve açik anlatti adam!

elim ayasim hala titriyor. kRBIYE 9 yaginda bir çocuk gibi taciz edilmis, mahremine girilmis hissediyorum.

napiyorsunuz abi çocuklariniza!
çocuklariniza ne ya-pi-yor-su-nuz!
nasil farkinda olmazsiniz, nasil ilgilenmezsiniz neyi - nasil kullandiklariylAg
nasil kontrol etmezsiniz?
girdigi bir oyunu nasil incelemez, nasil "neyse hazir o oynuyorken ben de telefonumdan internette gezineyim" dersiniz?
nasil farkinda olmazsiniz tehlikenin!
allah kahretsin, nasili!!

olmaz, olmayacak belli. ama bir umut, bir anne ya da baba "dur lan su çocuk avataria diye bir oyun oynuyor. bir bakalim nasil bir oyunMus bu" diye merak eder de, internette arama yapmayi akil ederse, bu yazi önüne düIsün, o koca kafasina balyoz gibi insin diye paylagiyorum burda!

çocuklarin gerçekte ögretmenleri, akrabalari, hatta öz babalari tarafindan 5'er 10'ar taciz edildigi ülkemde, sanaldan bisey olmaz diyen olursa bu yazinin altinda, pegin pegin belasini versin!

hadi, kalin saglicakla
ALINTI OLARAK ALINMISTIR
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor   
Bu Sayfayi Paylas
Google Twitter skype Google youtube tumblr pinterest skype youtube grubumuz grubumuz

♫ 𝕄𝔼𝕃𝕆𝔻𝕚 ♫

• Kişisel İleti Gönder (Çevrimiçi)
  • *
  • Ileti Sayisi: 18838
  • Konu Sayisi 2169
  • Alinan Begeni 1959
  • Bayan
  • Memleket: Yozgat
Ynt: Facebook ta AVATariA Tehlikesi
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor   

Tesekkür ederim akin paylasimin icin

Malesef en güvenli sandigimiz yerde bile en tehlikesi ile bas basa birakiliyor cocuklar..

Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor   

Zehra

• Kişisel İleti Gönder (Çevrimdışı)
  • *
  • Ileti Sayisi: 614
  • Konu Sayisi 79
  • Alinan Begeni 42
  • Bayan
  • Memleket: Almanya
Ynt: Facebook ta AVATariA Tehlikesi
 emekicin1.gif :33teskr  Akus

Etiketler: