Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
En-Nur
Aydinlatici, isik verici
“Allah, göklerin ve yerin nurudur (aydinlaticIsgdir). O’nun nurunun temsili, içinde lamba bulunan bir kandil gibidir.
O lamba bir billur içindedir; o billur da sanki inciye benzer bir yildiz gibidir ki, doguya da batiya da nisbet edilemeyen mübarek
bir asaçtan çikan Yagdan tutusturulur. (Bu öyle bir asaç ki) yagi, neredeyse, kendisine Ates dEgmese bile isik verir. (Bu isik) nur üstüne nurdur.
Allah diledigi kimseyi (dileyeni de) nuruna eristirir. Allah insanlara (iste böyle) misaller verir; Allah her seyi çok iyi bilendir.” Nûr, 35
“Ne zaman ki, Musa, mikatimiza geldi, Rabbi ona kelâmiyla ihsanda bulundu. “Ey Rabbim, göster bana kendini de bakayim Sana”. dedi.
Rabbi ona buyurdu ki; “Beni katiyyen göremezsin ve lâkin dasa bak, eger o yerinde durabilirse, sen de Beni göreceksin”.
Daha sonra Rabbi dasa tecelli edince onu yerle bir ediverdi, Musa da baygin düstü. Ayilip kendine gelince, “Sen sübhansin”, “tevbe ettim,
Sana döndüm ve ben inananlarin ilkiyim,” dedi.” A’râf, 143
Nurun kaynagi âlemleri nurlandiran Yüce Allah, yüzleri, akillari, gönülleri ve kullarinin iç âlemlerini nurlandirarak onlari hidâyete kavusturan, hakki, dogruyu görmesini saglayandir.