Gönderen Konu: Necip Fazil KIsakürek //  (Okunma sayısı 275 defa)Konuyu Okumus Olanlar

[EN] [PL] [ES] [PT] [IT] [DE] [FR] [NL] [TR] [SR] [AR] [RU]

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

♫ 𝕄𝔼𝕃𝕆𝔻𝕚 ♫

• Kişisel İleti Gönder (Çevrimiçi)
  • *
  • Ileti Sayisi: 18794
  • Konu Sayisi 2130
  • Alinan Begeni 1959
  • Bayan
  • Memleket: Yozgat
Necip Fazil KIsakürek //
KALDIRIMLAR

Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor   

Sokaktayim, kimsesiz bir sokak ortasinda;
Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum.
Yolumun karanliga saplanan noktasinda,
Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum.

Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanik;
Evlerin bacasini kolluyor yildgrimlar.
?n cin uykuda, yalniz iki yoldag uyanik.
Biri benim, biri de serseri kaldgrimlar.

içimde damla damla bir korku birikiyor;
Saniyorum, her sokak bagini kesmis devler...
Üstüme camlarini, hep simsiyah, dikiyor;
Gözüne mil çekilmis bir ama gibi evler.

Kaldgrimlar, çileke? yalnizlarin annesi;
Kaldgrimlar, içimde yasamis bir insandir.
Kaldgrimlar, duyulur, ses kesilince sesi;
Kaldgrimlar, içimde kivrilan bir lisandir.

Bana düsmez can vermek, yuMusak bir kucakta;
Ben bu kaldgrimlarin emzirdigi çocUGUM!
Aman, sabah olmasin, bu karanlik sokakta;
Bu karanlik sokakta bitmesin yolculUGUM!

Ben gideyim, yol gitsin, ben gideyim, yol gitsin;
Iki yanimdan aksin, bir sel gibi fenerler.
Tak, tak, ayak sesimi aç köpekler igitsin;
Yolumun zafer taki, gölgeden tas kemerler.

Ne sabahi göreyim, ne sabah görüneyim;
Gündüzler size kalsin, verin karanliklari!
Islak bir yorgan gibi, simsiki bürüneyim;
Örtün, üstüme örtün, serin karanliklari.

Uzaniverse gövdem, taglara boydan boya;
Alsa buz gibi taglar alnimdan bu ategi.
Dalip, sokaklar kadar esrarli bir kuyuya,
Ölse, kaldgrimlarin kara sevdali egi..

Necip Fazil KIsakürek

Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor   
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor   

Bu Sayfayi Paylas
Google Twitter skype Google youtube tumblr pinterest skype youtube grubumuz grubumuz

♫ 𝕄𝔼𝕃𝕆𝔻𝕚 ♫

• Kişisel İleti Gönder (Çevrimiçi)
  • *
  • Ileti Sayisi: 18794
  • Konu Sayisi 2130
  • Alinan Begeni 1959
  • Bayan
  • Memleket: Yozgat
Ynt: Necip Fazil KIsakürek //

Ask

Rabbim, Rabbim, bu igin bildim neymis Türkçesi;
 Senin Askin atestir, ategin gül bahçesi...

Necip Fazil KIsakürek
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor    ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor   

Etiketler: