1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Welcome to
. Please
sign in
or
register
.
Ana Sayfa
Forum
Radyo
Siirler
Etiketler
Sign in
Kayıt Ol
GELENEKSEL SANATLAR
Hobiler & Sanat Eserleri
Basari ve Motive
IsTEMEnin ESRARI
Yazdır
Gönderen
Konu: IsTEMEnin ESRARI (Okunma sayısı 318 defa)
Konuyu Okumus Olanlar
« DE????ME NE KADAR HAZIRSINIZ ?
|
bagarili Olmak için »
[
1
]
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
♫ 𝕄𝔼𝕃𝕆𝔻𝕚 ♫
Ileti Sayisi: 18838
Konu Sayisi 2169
Alinan Begeni 1959
Memleket: Yozgat
IsTEMEnin ESRARI
OP:
28 Eki 2015 16:13:38
IsTEMEnin ESRARI
asagida Amerikali kigisel geligim uzmani Anthony Robbins’in yazmis oldusu “kesin olarak elde etmeyi saglayacak sekilde istemenin” yöntemini bulacaksiniz. Bu yöntem kigisel geligim kariyerimin baglangicinda defalarca kullandigim ve kesinlikle ise yaradigina inandigim bir modeldir.
??inizin bAskalarinin yapmasini beklemeyin. Söylemek istedigim sey, zekice ve keskin olarak istemeyi ögrenmenizdir. Sonucu tanimlamaniza ve ulagmaniza yardimci olacak sekilde istemeyi ögrenin. Zekice ve kesinlikle istemenin bes temel prensibi vardir.
1-Ne istediginizi bilin.
Ne istediginizi hem kendinize hem de bir bAskasina tanimlamalIsiniz. Ne kadar yüksek, ne kadar uzak, ne kadar çoki Ne zaman, nerede, nasil, kiminle? hayatinizda bir krediye ihtiyaciniz varsa; nasil istenecegini bilirseniz, bu krediyi bulursunuz. “Üretim hattini genisletmek için biraz daha paraya ihtiyacimiz var, bize biraz kredi verir misiniz?” derseniz, krediyi alamazsiniz. Kesin olarak neye ihtiyaciniz oldusunu, niçin ihtiyaciniz oldusunu ve ne zaman
ihtiyaciniz oldusunu tanimlamalIsiniz. Onunla ne üretebileceginizi de göstermek zorundasiniz. Amaç düzenleme seminerlerimde, seminere katilanlar, biraz paraya ihtiyacim var diyerek istemektedirler. Ben de onlara birkaç kurus para veriyorum. Onlar istiyorlar ve aliyorlar; zekice istemedikleri için istediklerini alamiyorlar.
2 – Size Yardim Edebileceklerden Isteyin.
Ne istediginizi bilmek yetmez, ayni zamanda bilgi, sermaye, duyarlilik, is deneyimi gibi belirli kaynaklara sahip olan kimselerden istemelisiniz. Diyelim ki, eginizle bir sorununuz var. iliIkileriniz kopuyor. Kalbinizi bogaltmak istiyorsunuz. Bir insanin olabilecegi kadar dürüst ve kesin olabilirsiniz. Sizinki kadar zayif iliIkilere sahip birinden yardim istemeye kalkarsaniz bu kigi size yardimci olabilir mis süphesiz yardimci olamaz.
Yardim isteyecek uygun kigiyi bulmak, bizi yine neyin ne ise yaradigini ögrenmeye dikkat etme konusuna geri götürecektir. Daha iyi bir is, daha iyi bir iliIki, daha iyi bir yatgrim programi, ne isterseniz isteyin; bunlarla ilgili bazi seylerin bAskalari tarafindan yapilmis oldusuna dikkat edin. Buradaki asil sorun istediklerimizi bagaran kimseleri bulmak ve onlarin neleri dogru yaptisini belirleyebilmektir. Bir çogumuz meyhane akilliligina meyilliyizdir.ittiklerimiz sempatik gelir ve bunlarin hemen sonucunu alacasimizi sangriz. Sempati, uzmanlik ve bilgiyle eilesmedikçe bir ise yaramayacaktir.
3 – Istediginiz Kimse için Bir Fayda Yaratin.
Sadece istemeyin ve birilerinin size bir seyler verecegini beklemeyin. Önce istediginiz kimseye nasil yardimci olabileceginizi hesaplayin. isle ilgili iyi bir fikriniz ve bunu gerçeklestirebilmek için de paraya ihtiyaciniz varsa; bu parayi elde etmenin bir yolu, size hem yardim edecek, hem de sizden (yapilacak isten) yararlanabilecek kigiyi bulmaktir. Ona fikrinizin hem size, hem kendisine nasil para kazandiracagini göstermelisiniz. Yaratacaginiz faydanin her zaman maddi seyler olmasi gerekmez. Yarattiginiz fayda bir his, bir duyarlilik ya da bir rüya olabilir. Bana gelip 100 milyon liraya ihtiyacim var derseniz; ben de muhtemelen, birçok kiginin paraya ihtiyaci oldusunu söylerim. Bu paraya, kigilerin yasaminda bir farklilik yaratmak için ihtiyaciniz oldusunu söylerseniz, muhtemelen sizi dinlemeye baglarim. Siz bana kesin olarak Diserlerine ve kendinize nasil faydali olabileceginizi gösterirseniz; ben de size yardim etmenin, bana ne gibi
yararlar saglayacagini düsünmeye baglarim.
4 – Kararli, Benzegimli inançla Isteyin.
bagarIsiz olmanin en emin yolu, kararsiz olmaktir. Siz ne istediginizden emin degilseniz; bAskalari nasil emin olsun? Bu
nedenle, isterken bir inanç içinde olun. Fizyolojiniz ve kelimelerinizle inanciniz? gösterin. Ne istediginizden emin oldusunuzu gösterebilirseniz, mutlaka bagaracaksaniz ve mutlaka hem kendiniz, hem de istediginiz kimse için bir fayda yaratacaksiniz.
bazi kigiler, bu dört prensibi de en iyi sekilde uygularlar; fakat yine de istediklerini elde edemezler. Çünkü onlar beginci prensibi uygulamamislardir. Istediklerini elde edinceye kadar istememislerdir. Zekice istemenin beginci ve en önemli adimi budur.
5 – Istediginizi Elde Edinceye Kadar Isteyin.
Bu ayni kigiden isteyin demek degildir. Kesin olarak ayni sekilde isteyin demek de degildir. asil bagari formülü “Ne elde ettiginizi bilinceye kadar duyuIsal keskinliginizi ve kigisel degisme esnekliginizi gelistirmek zorundasiniz” der. Bu nedenle, istediginiz zaman; istediginizi elde edinceye kadar, kendinizi degistirmek ve düzenlemek zorundasiniz. bagarili kimselerin yasamlarini incelediginizde onlarin isteklerinde çok Israrli olduklarini, devamli denediklerini, devamli degistirdiklerini ve er ya da geç ihtiyaçlarini giderecek birisini bulduklarini görürsünüz. Formülün en zor kismi ise kesin olarak ne istedigini belirleyebilmektir.
Mali Müsavir & Degerleme Uzmani
M u s t a f a U l u d a ?
Kaynak
Mümin Sekman'in Zekice istemenin Formulu YazIsindan alinmistir.
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Bu Sayfayi Paylas
« DE????ME NE KADAR HAZIRSINIZ ?
|
bagarili Olmak için »
[
1
]
Yazdır
Etiketler:
GELENEKSEL SANATLAR
Hobiler & Sanat Eserleri