1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Welcome to
. Please
sign in
or
register
.
Ana Sayfa
Forum
Radyo
Siirler
Etiketler
Sign in
Kayıt Ol
GELENEKSEL SANATLAR
Hobiler & Sanat Eserleri
Basari ve Motive
HEDEF? YAKALAMANIN 7 ÖNEmli BASAMagi NEDgri
Yazdır
Gönderen
Konu: HEDEF? YAKALAMANIN 7 ÖNEmli BASAMagi NEDgri (Okunma sayısı 265 defa)
Konuyu Okumus Olanlar
« HEDEFLERE NASIL ULagiLIR ?
|
bagariya ulagmanin formülleri »
[
1
]
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
♫ 𝕄𝔼𝕃𝕆𝔻𝕚 ♫
Ileti Sayisi: 18838
Konu Sayisi 2169
Alinan Begeni 1959
Memleket: Yozgat
OP:
28 Eki 2015 11:59:16
Bu bölümde sizlere, son yillarin gözde yazarlarindan biri olan Steven R. Covey’i ve onun çok benimsenmis fikirlerini sunmak istiyorum. Birçok sirket ve kurulusa önderlik yaparak, milyonlarca insana fikir gidasi vererek, ve yazdigi kitaplarla "en çok satilan kitaplar" unvanini son 5 yilda muhafaza ederek uzun yillardir hak ettigi yerde bulunmaktadir. Bu satirlarda, sizlerle birlikte Steven R. Covey’in bizleri daha etkili olmaya yönlendirecek "bagarinin Önemli 7 sirr"ni inceleyecegiz.
Kigisel yasaminizda degigiklik yapmak istiyorsaniz ve bu degigikliklerin kalici ve basarli olmasini arzu ediyorsaniz, bakiniz Steven R. Covey bizlere neler tavsiye ediyor:
Hayatta 7 tane önemli prensip vardir. Bu prensipleri iyice hazmeder ve ömür boyu uygularsaniz ben de sizlere hayatinizin her dalinda bagarili olmayi garanti ediyorum.
1.Reaktif olmayin: Davranislarimi tayin eden faktörler o andaki durum ve kendi psikolojik durumum Mus Yoksa kendi seçtigim deger yargilarina uyan davranislar mis Reaktif modelde etkiye karsi gösterilen tepki aliislmis sekillerde olusmakta. Buna kasilik reaktif olmayan modelde (yani orijinal tanimi ile proaktif modelde), etki ile tepki arasinda bir bogluk mevcuttur. O boglukta bizler, etkiye karsi nasil tepki gösterecegimize karar veririz, ani secim hakkimizi kullangriz.
2.Bir ise baglamadan önce sonucunu ve hedefinizi bilin: Kendime hayat boyunca geçerli olacak bir gaye ve hedef seçtim mis Atacasim her adimda, bunun hayat gayeme uygun olup olmadigini soruyor muyumi Uygun degilse o adimdan vazgeçiyor muyumi Yoksa hele bir baglayayim, bakalim sonu nasil olacak mi diyorumi
3.Önceligi önemli seylere verin: Ne kadar acil olsa da, önemsiz seylere hayir diyebiliyor ve önceligi hayat felsefeme uyan, deger yargilarima ters düsmeyen seylere veriyor muyumi Yasamimizdaki aktiviteleri daha çok "Önemli-acil olmayan" zaman kadraninda geçirecek sekilde düzenleyebiliyor muyumi
4.Kasilikli kazanin. Hem kendinize hem de kasi tarafa kazançli olacak türde çözümler bulun: Her turlu ikili iliIkide her iki tarafa da olumlu netice verecek sekilde çözüm buluyor muyum, yoksa kasi tarafi düsünmeden, sadece kendi çikarima uygun yola mi gidiyorumi Unutmayin, siz veya kasi taraftan birisi zararli çikiyorsa, uzun vadeli sonuç iyi olmayacaktir. Bunun yerine, her iki tarafi da memnun edecek yolu seçmeliyiz.
5.Sizi anlamalarini beklemeden önce, siz kasi tarafi anlamaya çaligin: Kasi tarafi ne sekilde anladigimi açik bir sekilde ifade ediyor muyumi Yoksa "bana ne, o beni anlasin, ben onu daha sonra anlarim" seklinde mi düsünüyorumi Unutmayin, iyi bir doktor önce hastasinin sikayetlerini anlar, ondan sonra reçetesini yazar. iyi bir mühendis, köprünün planlarini çizmeden önce karsilasacagi zorluklari anlamaya çaligir. iyi bir satici, müsterisinin arzularini iyice anlamaya çaligir.
6.Anlayisla ve bir bütünlük içinde davranislarinizi ayarlayin: Davranislarimda bAskalarinin fikrini dikkate aliyor muyumi BAskalarinin bana z?t düsen fikirlerine samimi olarak önem verip, ciddi sekilde degerlendiriyor muyumi Yoksa bAskalari ve bütünlük fasarya deyip, sadece kendi yolumda mi yürüyorumi Unutmayin "bir elin nesi var, iki elin sesi var" ata sözü, hiç yoktan çikmamis.
7.Bütün bu prensipleri uygularken, kendi fiziksel ruhsal ve sosyal sagliginizi ihmal etmeyin: Hayatin bir denge ve bütünlük oldusunu hatirliyor muyumi Bu denge içinde kendim ve yakin çevremin de bu dengenin bir parçasi oldusunu hatirliyor muyumi Kendi çevremdeki dengeyi koruyabilmek için ve bana bagli olan kigilere gereken ilgi ve davranIsi gösterebilmek için kendi varligimin anlamli olmasi gerektigini hatirliyor muyumi Yoksa kendi ruhsal, fiziksel ve sosyal sagligimi ikinci plana mi itiyorumi
simdi de Steven R. Covey’in Dilinden bagarIsizliga Sebep Olabilecek
bazi Unsurlarin Neler Oldusunu inceleyelim.
•Verdigimiz sözleri yerine getirmemek
•Sadik olmamak
•YuMusak kalpli ve hosgörülü olmamak
•Bizden bekleneni vermemek
•BAskalarinin fikrine açik olamamak
•Gururlu ve bAskalarinin haklarina saygIsiz olmak
•Önemsiz seylerle vakit kaybetmek
•Kiginin yüzüne kasi söyleyemeyecegimiz seyleri arkasindan söylemek
•Kendi etki alanimizi genisletmemek
•Verici ve etkili olayim derken, bu arada kendi fiziki ve ruhsal sagligimizi ihmal etmek.
•içten disa dogru degil, distan içe dogru bakmak
•Hemen dis görününse aldanip çabuk karar vermek
•KIsa vadeli çikarlar için uzun vadeli hayat prensiplerini unutmak
•Olaylara kIsa çözümler aramak
Bakiniz Stephen R. Covey fikirlerini su örnekle nasil pekistiriyor: Koylu bir gün kümesteki yumurtalardan birinin altin oldusunu görünce gözlerine inanamaz. Duruma çok sevinen koylu, her gün kümesten bir altin yumurta toplamaya devam eder. Zenginlik derecesi artarken hirs derecesi de artmaya baglar. Bir sonraki günü beklemek zor gelmeye baslar. Tavusu keserek bir defada bütün yumurtalari almaya karar verir. Tabii ki neticede hem tavuktan hem de altin yumurtalardan olur.
Çok derin ve kigisel disipline yönelik olan bu prensipler, kolay uygulanamayacak nitelikteler. Yapabilecegimiz en güzel sey bütün bu tavsiyeleri hayat boyu bize yardim edecek sekilde benimsemek. KIsa çözümlerde oldusu gibi hevesimizi hemen kirmadan bu dogru yolda ilerleyelim.
Linklerin Görülmesine Izin VerilmiyorLinki Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
ya da Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
veya Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Resimlerin Görüntülenmesine Izin VerilmiyorResimleri Görebilmek Için Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor Linklerin Görülmesine Izin Verilmiyor
Bu Sayfayi Paylas
« HEDEFLERE NASIL ULagiLIR ?
|
bagariya ulagmanin formülleri »
[
1
]
Yazdır
Etiketler:
GELENEKSEL SANATLAR
Hobiler & Sanat Eserleri